Speelgoed nostalgie op Netflix met The toys that made us

  • Geplaatst op
  • Door fwhs.be
  • Geplaatst in Gi joe, Netflix
  • 0
Speelgoed nostalgie op Netflix met The toys that made us

We moeten het allemaal toegeven: Vroeger, in onze jeugd was er best wel een heleboel supercool speelgoed op de markt. Als je terugdenkt aan de uren die je gespendeerd hebt met jouw GI Joe actiefiguren dan zou je toch voor één keer willen terugkeren naar die tijd. Wel voor alle speelgoed nostalgie is er nu op Netflix de boeiende documentaire ‘The toys that made us’. Met deze documentaire ga je even terug naar jouw kindertijd en herbeleef je de hoogdagen van de speelgoed industrie.

Kenner products, de eerste grote franchise

In de eerste aflevering maken we kennis met Kenner products. Het in 1967 opgerichte Kenner products was een relatief klein bedrijfje en was vooral bekend door de Play-Doh boetseerklei. Dat veranderde echter helemaal toen Kenner products in 1977 de rechten verwierf op de Star Wars franchise. Terwijl andere grote spelers (denk aan Hasbro), weinig interesse bleken te hebben in George Lucas z’n laatste creatie, werd Kenner products plots een speelgoedfenomeen.

 

GI Joe Real American Hero

Wie zijn kindertijd in de jaren 80 heeft beleefd, zal meteen met veel heimwee terugdenken aan zijn collectie GI Joe actie figuren. Wat begon als grote soldatenpoppen zou snel uitgroeien tot één van de grootste jaren 80 speelgoedfenomenen. Hoewel het in het begin niet helemaal duidelijk was wie de vijanden van de Joes waren, kwam daar snel verandering in toen in 1982 Cobra de wereld wilde overnemen. De rest is een succesverhaal waar je alles over te weten komt in de vierde aflevering van ‘The toys that made us’.

 

Het begon zonder verhaal

Dat je niet altijd een verhaal nodig hebt om leuk speelgoed te maken bewijst He-Man en The masters of the universe. Het volledige He-man universum werd samen met de actie figuren in 1982 gecreëerd door Mattel. Alles over He-man kom je te weten in de derde aflevering van ‘The toys that made us’. 

Barbie, het bekendste personage van Mattel kan natuurlijk ook niet ontbreken in deze documentaire. In de tweede aflevering krijgen we het volledige verhaal van deze kleine mannequin pop die werd bedacht door Ruth Handler in 1959.

 

Helemaal warm voor deze docu? De serie bestaat uit acht afleveringen waarvan de eerste vier nu te bekijken zijn op Netflix. Bekijk alvast de trailer en je hoeft je niet de schamen als je nog één keer “I have the power” wilt roepen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »